Personal

Helena Ulpe

leg veterinär med specialistkompetens inom hundens- och kattens sjukdomar

Veterinärexamen från Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala 2003. Arbetat på AniCura Djursjukhuset i Jönköping under perioden 2003-2016 på såväl mottagning, stationärvårdsavdelning, operation som akutmottagning. Genomgått vidareutbildning inom hundens- och kattens sjukdomar och tog examen för specialistkompetens 2010.

Under de sista åren av anställning på djursjukhus framförallt arbetat med inriktning på kirurgi och ortopedi. Startat Veterinärkliniken Tusen och en katt tillsammans med kollegan Sara Dufva Lundquist i april 2016. Utför även konsultuppdrag inom kirurgi.

Specialintressen: ortopedi och kirurgi hos både hund och katt.
Egna djur: hästar och katt

Sara Dufva Lundquist

leg veterinär

Veterinärexamen 2006/2007 från Den Kongelige veterinær- og landohøjskole i Köpenhamn. Arbetat på Anicura Djursjukhuset Jönköping under åren 2006-2011 på mottagning, stationärvårdsavdelning, operation och akutmottagning. Arbetat på enheten för sällskapsdjur, Statens Jordbruksverk, under 2011-2012, med smittskydds- och djurskyddsfrågor på hund och katt. Från 2013-2016 arbetat deltid på Evidensia Smådjurskliniken Jönköping såväl på mottagning som operationsavdelning samt deltid med enskilda firman Hund & Kattvet som bedrivit veterinärvård via hembesök för hundar och katter i Eksjö med omnejd. Under dessa år också utfört konsultuppdrag som kirurg.

I April 2016 startat aktiebolaget Veterinärkliniken Tusen och en katt tillsammans med kollegan Helena Ulpe. Den enskilda firman Hund & Kattvets tidigare verksamhet har då vävts in i det nya bolaget.

Specialintressen: kirurgi hos både hund och katt. Strävar också efter att utvecklas inom ultraljud och ortopedi!
Egna djur: två hundar

Sara Posserud

leg djursjukskötare

Började jobba som djurvårdare på kvällar och helger på Anicura Djursjukhuset i Jönköping 2007. Tog studenten från Erik Dahlbergsgymnasiet med inriktning naturvetenskap/kemi 2008. Efter studenten jobbat som djursjukskötare på heltid examinerades som legitimerad djursjukskötare i mars 2015.

Har på AniCura Djursjukhuset i Jönköping varit en av de ansvariga för blodbanken och brinner lite extra för intensiv- och och akutsjukvård. Har även arbetat med information till djurägare angående djur som drabbats av diabetes.

Vill gärna ge det där lilla extra för varje patient.

Egna djur: En svart jaktlabrador som heter Svante som är klinikens maskot och en foxterrier som heter Alva som nu lever sina pensionärsdagar hos min mor.

Är uppvuxen med djur, har haft både katt, hund, kanin, råtta, gerbil samt fågel.